За ПГ ПО ТРАНСПОРТ - БУРГАС

Професионална гимназия по транспорт е открита през 1968 г. като учебно заведение за подготовка на кадри със средно образование и работническа професионална квалификация. От учебната 1987/1988 г. се извършва първият прием на ученици със средно специално образование по специалността “Автомобили и кари” – дневно обучение и на кадри със завършено средно образование по специалността “Експлоатация на автомобилния транспорт” – задочно обучение. От учебната 1992/1993 г. приемът на техникумските паралелки се разширява със специалността “Управление на транспортното предприятие”, а от учебната 1994/1995 г. и със специалността “Електротехника на автомобилниия транспорт”.

Училището се помещава в монолитна едноетажна сграда и разполага с 11 класни стаи и кабинети, 12 работилници и лаборатории. За провеждане на учебната и лабораторната практика училището разполага с много и разнообразни гаражни съоражения, учебно-технически средства, мултимедийна апаратура, леки и лекотоварни МПС.

Професии и специалности:

Условия на обучение – ПГ по транспорт предлага 4 и 5-годишен срок на обучение за ученици, завършили успешно основно образование или завършен седми клас па следните професии и  специалности: подробно...

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА -  17.09.2018г. НАЧАЛО: 10 часа

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Записването на учениците след VII клас ще се извършва в ПГ по транспорт, на бул.Демокрация № 5 и/или в сградата на ПГ по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“, ул.Индустриална № 1.

 

 

СЪОБЩЕНИЕ

В ПЕРИОДА ОТ 19.02.2018 Г. ДО 28.02.2018 Г., УЧЕНИЦИТЕ ОТ САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ ТРЯБВА ДА ПОДАДАТ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ЯВЯВАНЕ НА ПЪРВА ПОПРАВИТЕЛНА СЕСИЯ ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Награждаване на участниците в проекта

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

РЕЗУЛТАТИ И СНИМКИ ОТ РЕГИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР МЛАД АВТОМОНТЬОР И ВОДАЧ НА МПС“

В периода 25-26 март 2016 г. Бургас се превърна в арена на оспорвана битка между най-умелите млади автомонтьори и водачи на МПС. Най-добрият млад автомонтьор и най-умелият шофьор бяха определени в съревнование между ученици от 8 града. Надпреварата беше организирана от Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието Бургас и Професионалната гимназия по транспорт гр. Бургас. Жребият под кой номер ще се състезават отборите бе изтеглен по атрактивен начин. Представителите на професионални гимназии от Габрово, Стара Загора, Сливен, Ямбол, село Градница и Казанлък имаха право да изберат по един цвят автомобил от специален макет, който бе изложен в КЦ „Морско казино“.

Поздрав към участниците отправиха зам.-областният управител доц. д-р Севдалина Турманова и началникът на Регионалния инспекторат по образование инж. Виолета Илиева. „Благодаря на всички фирми и автосервизи, които осигуряват стаж на учениците от двете гимназии в Бургас и им позволяват да ползват базите им, за да придобиват професионални умения и компетенции. Специални благодарности към домакините „Спекта Ауто”ООД, където ще се проведе вторият финален кръг от състезанието, „М-БУС”ООД,“ Вестауто-М“ ООД и „Интерауто“ ООД, които са спонсори на състезанието, както и на ОО „Автомобилна администрация“, каза началникът на РИО.

На първо място в индивидуалното класиране за най-добър млад автомонтьор се класира Иван Люцканов, възпитаник на ПГ по транспорт гр. Бургас. Отличникът в индивидуалното класиране за най-добър млад водач, отново е от Бургас - Живко Великов, ученик в ПГМЕЕ.

В отборното комплексно класиране  ПГ по транспорт  гр. Бургас зае I-во място, ПГМЕЕ – II-ро място, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт гр. Казанлък - III-то място, ПГ по транспорт и машиностроене – с. Градница – IV –то място и ПТГ“Д-р Н.Василиади” гр. Габрово – V-то място.

Най-добрият отбор, ПГ по транспорт гр. Бургас, ще участва в Националното състезание, което ще се проведе в гр. Пазарджик на 14 – 16.04.2016 г.

            За учениците от последните класове на професионалните гимназии участието в „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” е и вид кандидат-студентски изпит. Спечелилите първо място в отделните етапи на състезанието ще бъдат приети в един от двата университета – партньори на състезанието. Това са Технически университет „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Бургас и Техническият университет гр. Габрово.

 

Снимки от събитието можете да намерите в нашата Галерия

Колегия:

Обучението на учениците се осъществява от 24 учители. Директор на училището е инж.Ирина Чавдарова-Пенкова, а заместник директори – инж. Петя Узунова и инж. Анета Тодорова

Десет учители са носители на професионална квалификационна степен.

Подробна ифнормация...

Нашите приятели:

Професионална гимназия по транспорт има изградени дълготрайни и ползотворни връзки с “Пристанище”ЕАД- гр.Бургас, фирмите:

“Бургасбус”, “Автотрафик”, "Летище"-Бургас, "Спекта Ауто" ООД, "М-Бус" ООД и др. Високата професионална квалификация на завършващите ученици осигурява успешната им реализация.

За контакти:

  гр.Бургас 8000
  бул. “Демокрация” 5
  телефони:   
  Директор: 056/820152
  Пом.Директори:056/820154
  Гл.Счетоводител: 056/820155